Burgers

Blokes Burgers

Bij Blokes staan wij al jaren bekend om onze burgers, en dat is niet voor niets! Zo gepassioneerd als onze bar met de cocktails omgaat, doen onze chefs dat in de keuken met de burgers. Zo hebben wij al jaren lange ervaring in het maken van de beste burgers van Groningen. Dit merk je aan alles bij ons. Al onze ingrediënten zijn vers en zorgvuldig uitgekozen door ons team, van het brioche broodje tot aan de huisgemaakte sauzen, alles wordt gedaan met liefde en passie. Zo worden bijvoorbeeld al onze sauzen huisgemaakt, wat al een unieke twist geeft aan de smaak van de burgers.

Omdat wij al zo lang bezig zijn met het perfectioneren van onze burgers, hebben wij ook allerlei verschillende soorten slagers geprobeerd. Zo zijn wij uitgekomen bij onze huidige fantastische slager Theunis Holtrop uit Meppel. Het overheerlijke vlees wordt bij ons rosé gebakken en afgemaakt met kaas en een van onze huisgemaakte sauzen. Kortom, de perfecte burger!

Blokes Meatlovers

Tegenwoordig denken ook wij niet alleen meer aan vlees, en dat zie je goed terug in onze kaart. Zo zie je dat ons menu erg breed is geworden en is uitgebreid met onder andere visgerechten en vegetarische gerechten. Maaaaar bij Blokes blijven we toch wel Meatlovers. En dat kun je merken.

Op de kaart vind je een hoop gerechten waar veel tijd en expertise in zit. Zo hebben wij bijvoorbeeld shortribs die maar liefst 7 uur lang zijn gegaard, waardoor dit heerlijke stukje vlees haast smelt op je tong. En om niks van deze smaak te verliezen maken we van de overblijfselen van dit proces onze eigen Grand Prestige Gravy, die bij verschillende gerechten op onze kaart wordt gebruikt.

Zo kan deze lekkere jus ook worden gekozen bij onze Entrecote of Irish steak. Twee ambachtelijke stukken vlees die worden bereid hoe jij dat wilt. Naast deze saus kun je ook nog andere huisgemaakte sauzen kiezen bij je stukje vlees. Zo hebben wij ook pepersaus, champignon-roomsaus, zigeunersaus en kruidenboter, nogmaals allemaal huisgemaakt met verse ingrediënten.

Bij de champignon-roomsaus of zigeunersaus past natuurlijk maar één gerecht, de Blokes Deurmat! Een ambachtelijke huis gepaneerde varkensschnitzel van 450 gram die nog maar net op het bord past zodat iedere honger kan worden verholpen. Een echte beuker zoals wij hem wel durven te noemen!